home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologi og kompleksitet i de daglige madindkøb

Andersen, Anne Holst and Hjelmar, Ulf (2011) Økologi og kompleksitet i de daglige madindkøb. [Organics and the complexity of the daily food purchase.] In: Tveit, Geir and Sandøe, Peter (Eds.) Økologiske fødevarer - hvor bevæger forbrugerne sig hen?. Center for Bioetik og Risikovurdering, Frederiksberg, chapter 5, pp. 79-90.

[thumbnail of 20751.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Danish/Dansk
319kB

Document available online at: http://curis.ku.dk/portal-life/files/33793746/Okologiske_fodevarer_CeBRA.pdf


Summary

I DETTE KAPITEL undersøger vi, hvordan forbrugerne håndterer økologi og madindkøb i hverdagen. Hvordan passer det at købe økologisk ind i den række af forskellige hensyn, som er på spil i hverdagens madindkøb, og hvordan forholder forbrugerne sig til madindkøbene og de mange hensyn i praksis? Kapitlet bygger på resultaterne af to kvalitative undersøgelser. Fokus er dels på forbrugeres strategier til at håndtere spørgsmålet om køb eller ikke-køb af økologi i forhold til den mængde af ofte modstridende kriterier for gode madindkøb, de opererer med. Dels er fokus på betydningen af rutiner og ’nemme’ løsninger i lyset af de krav, det moderne hverdagsliv stiller til forbrugerne. I kapitlet understreges madindkøbenes og hverdagslivets kompleksitet og forbrugernes behov for at reducere kompleksiteten. På den baggrund argumenteres for, at tiltag til at fremme det økologiske forbrug må bidrage til at gøre økologisk forbrug ’nemmere’, ikke mere komplekst. Det indebærer et fokus på at gøre det lettere i praksis at forene økologi med de mange forskellige kriterier for gode madindkøb, som er i spil, frem for et mere snævert fokus på at informere om økologi og fødevareproduktion.


EPrint Type:Book chapter
Subjects: Values, standards and certification > Consumer issues
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > CONCEPTS - The Future Outlook for the Organic Market in Denmark
ISBN:978-87-988065-8-5
Deposited By: Andersen, Assistant Professor Laura M
ID Code:20751
Deposited On:24 Apr 2012 09:17
Last Modified:24 Apr 2012 09:17
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics