home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Forbrug af økologisk frugt og grønt

Smed, Sinne (2011) Forbrug af økologisk frugt og grønt. [The consumption of organic fruits and vegetables.] In: Tveit, Geir and Sandøe, Peter (Eds.) Økologiske fødevarer - hvor bevæger forbrugerne sig hen?. Center for Bioetik og Risikovurdering, Frederiksberg, chapter 4, pp. 63-76.

[thumbnail of 20750.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Danish/Dansk
603kB

Document available online at: http://curis.ku.dk/portal-life/files/33793746/Okologiske_fodevarer_CeBRA.pdf


Summary

I DETTE KAPITEL ser vi på mulige årsager til den høje vækst i den økologiske mængdeandel for frugt og grønt. Vi har brugt en model baseret på observerede køb af frugt og grønt i perioden 2002 til 2007, og resultaterne viser, at udviklingen i priser, øget udbud og flere typer af butikker på markedet ikke er de eneste forklaringer på den voldsomme vækst. Information om pesticidrester i konventionelt produceret frugt og grønt samt information, der kobler økologi sammen med sundhed, kan være en medvirkende årsag. Overordnet set får information om pesticidrester flere til at købe økologi, mens information om økologi som sundhedsfremmende får husholdningerne til at købe mere. Prisen er dog ikke uden betydning for det økologiske salg, da følsomheden over for ændringer i prisen er forholdsvis stor, især for økologisk frugt. Det er dog især de mere discountorienterede samt husholdninger, der har et højt forbrug af økologiske fødevarer, der reagerer meget på ændringer i prisen. Resultaterne peger på, at hvordan kampagner fokuseres, har betydning for, om vi lokker nye forbrugere ind på øko-markedet eller får de allerede eksisterende forbrugere af økologiske varer til at øge deres økologiske mængdeandel. Desuden har prisen, især for nogle typer af forbrugere, stor betydning for hvor meget økologisk frugt og grønt der købes.


EPrint Type:Book chapter
Subjects: Values, standards and certification > Consumer issues
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > CONCEPTS - The Future Outlook for the Organic Market in Denmark
ISBN:978-87-988065-8-5
Deposited By: Andersen, Assistant Professor Laura M
ID Code:20750
Deposited On:24 Apr 2012 09:32
Last Modified:24 Apr 2012 09:32
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics