home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Agroekologie: východiska pro udržitelné zemědělské hospodaření

Sarapatka , Borivoj; Abrahamova, Miluse; Cizkova, Stanislava; Dotlacil, Ladislav; Hluchy, Milan; Kren, Jan; Kuras, Tomas; Lastuvka, Zdenek; Lososova, Zdenka; Pokorny, Eduard; Pokorny, Jan; Pokorny, Radovan; Salasova, Alena; Tkadlec, Emil; Tuf, Ivan; Vacha, Marek; Zamecnik, Vaclav; Zeidler, Miloslav and Zalud, Zdenek (2010) Agroekologie: východiska pro udržitelné zemědělské hospodaření. [Agroecology.] Bioinstitut, Olomouc, Czech Republic.

[thumbnail of Agroekologie-obálka1.pdf] PDF - Cover Image - Czech/Česky
Limited to [Registered users only]

319kB


Summary

Kniha ukazuje, že k dlouhodobému řešení problémů moderního zemědělství je možno dospět jedině restrukturalizací a takovou správou zemědělských systémů, která změní jejich podobu a fungování na základě agroekologie. Agroekologie je věděcká disciplína, která využívá ekologické teorie ke studiu, designu, managementu a hodnocení produktivních zemědělských systémů, jež současně chrání přírodní zdroje. Kniha se zaměřuje jak na tradiční obhospodařování pro praktické zemědělce tak sofistikované využití ekosystémových poznatků. Kniha slouží jako učebnice pro moderní zemědělský provoz tak pro akademickou obec.


Summary translation

A textbook on agroecology – a scientific discipline which utilises ecological theory for the study, design, management and evaluation of productive agricultural systems which also protect natural resources. A long-term solution to the problems of modern farming can only be achieved through restructuring and via such a farming system that adapts its form and function on the basis of agroecology. The textbook is intended for modern farming activity and for the academic field.

EPrint Type:Book
Keywords:agroekologie, udržitelné hospodaření, ochrana přírodních zdrojů, sustainable agriculture, natural resource protection, agroecology
Subjects: Farming Systems
Environmental aspects
Research affiliation: Czech Republic > Bioinstitut
ISBN:978-80-87371-10-7
Deposited By: Hilgertova, Miloslava
ID Code:20510
Deposited On:05 Mar 2012 10:16
Last Modified:01 Nov 2012 08:14
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics