home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Dækkulturer og skurvresistente æblesorter

Lindhard, Senior scientist Hanne (2000) Dækkulturer og skurvresistente æblesorter. Forskningsnytt om økologisk landbruk i Norden, August 2000, pp. 13-16.

[thumbnail of oekologisk_aebledyrkning.pdf] PDF - English
29kB


Summary

Økologiske produktion af æbler er vanskeligt. Tabsstørrelserne ved en usprøjtet æbleproduktion er vurderet til at være mere en 86 procent af høstudbyttet sammenlignet med konventionel produktion (Lindhard et al 1998). Forudsætningerne bag dette store tab er at behandlingen med pesticider stopper fra dagsdato med det nuværende traditionelle sortiment og med de nuværende kvalitetskrav til frugten. Dette viser størrelsen af udfordringen ved at etablere en produktion af æbler uden brug af kemi.
De største udfordringer i en økologisk æbleproduktion er at vælge de sorter, som er mest modstandsdygtige overfor sygdomme og skadedyr, samt at få foretaget en hensigtsmæssig jordbehandling. For at komme med et bidrag til løsningen af disse problemer, blev der på Forskningscenter Årslev i 1994 plantet et forsøg, hvor de på daværende tidspunkt 10 mest lovende skurvresistente sorter blev udvalgt, opformeret og kombineret med 3 dækkulturer. Forsøget er blevet holdt usprøjtet.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Subjects: Crop husbandry > Production systems > Fruit and berries
Research affiliation: Denmark > DARCOF II (2000-2005) > I. 2 (ORGAPP) Sustainable production systems for apples
Deposited By: Fjord, Miss Camilla
ID Code:182
Deposited On:11 Oct 2002
Last Modified:12 Apr 2010 07:27
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics