home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Dyrkningssystemernes effekt på produktion og miljø

Olesen, Jørgen E. (2009) Dyrkningssystemernes effekt på produktion og miljø. Paper at: 1st Nordic Organic Conference, Göteborg, Sweden, 18-20 May 2009.

[thumbnail of 16312.pdf]
Preview
Microsoft Word - Published Version - Danish/Dansk
286kB


Summary

Moderne landbrugssystemer har en kraftig indflydelse på det omgivende miljø, og i Danmark er der særlig fokus på nitratudvaskning og drivhusgasemissioner fra landbruget. På det globale skala er lattergas (N2O) en af de væsentlige drivhusgasser (Mosier et al., 1998), og i Danmark er landbruget langt den største kilde til udledning af lattergas. Der stilles i stigende grad krav til landbruget om-kring reduktion af drivhusgasudledningerne, og tiltag til reduktion af udledningerne af N2O og me-toder til lagring af kulstof i jorden er derfor påkrævede. Bæredygtige landbrugssystemer skal også opfylde behovet for tilstrækkelige mængder og kvalitet i fødevarerne. Økologisk jordbrug har visse fordele i disse sammenhænge, men der er også behov for forbedringer.
I økologisk jordbrug er afgrødeproduktionen i betydelig grad afhængig af jordens frugtbarhed for a sikre næringsstofforsyningen. Jordfrugtbarheden vedligeholdes især via sammensætningen af sæd-skiftet (grøngødning og efterafgrøder) og via anvendelse af husdyrgødning. En forbedret anvendelse af disse for at forbedre afgrødeudbytter og reducere emissionerne til miljøet kræver en dybere forståelse af næringsstofomsætningen i jorden og af effekterne på afgrøde og ukrudt.


EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Paper
Subjects: Crop husbandry > Crop combinations and interactions
Environmental aspects > Air and water emissions
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > CROPSYS - The effect of cropping systems on production and the environment
Denmark > CROPSYS
Deposited By: Olesen, Senior scientist Jørgen E.
ID Code:16312
Deposited On:28 Sep 2009 08:13
Last Modified:06 Jun 2022 15:58
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics