home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Får økologiske forbrugere oftere 6 om dagen?

Denver, Sigrid; Christensen, Tove and Krarup, Signe (2007) Får økologiske forbrugere oftere 6 om dagen? Tidsskrift for Landøkonomi, 2, pp. 109-118.

[thumbnail of 15175.pdf] PDF - English
1MB


Summary

Får økologiske forbrugere oftere 6 om dagen?
Ja! Analysen af nye forbrugsdata fra GfK ConsumerScan indikerer, at husholdninger med et højt økologiforbrug spiser relativt meget frugt og grønt, men lidt kød. Selvom der ofte betales en merpris for økologiske varianter, viser undersøgelsen samtidig, at den økologiske forbruger ikke bruger flere penge på mad end andre. For alle forbrugergrupper står supermarkederne for det største salg af økologiske varer, men derudover adskiller den økologiske forbruger sig ved at købe flere varer over internettet og i specialbutikker. Husholdninger med høje økologiforbrug er typisk små – oftest kvinder – har høje uddannelser og er bosiddende i København. Samtidig er den økologiske forbruger en omskiftelig person, som sagtens kan hhv. øge og mindske den økologiske budgetandel over tid – dog med en tendens til, at de forbrugere, der køber mest økologi, har det mest stabile forbrug.


EPrint Type:Journal paper
Keywords:Husholdninger, økologiforbrug, forbrugere, spisevaner.
Subjects:"Organics" in general > Countries and regions > Denmark
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > CONCEPTS - The Future Outlook for the Organic Market in Denmark
Deposited By: Andersen, Assistant Professor Laura M
ID Code:15175
Deposited On:12 Jan 2009
Last Modified:25 Jan 2013 11:58
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics