home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Økologiske sæsongrise - kødkvalitet for sæson 2007

Claudi-Magnussen, C. (2008) Økologiske sæsongrise - kødkvalitet for sæson 2007. Slagteriernes Forskningsinstitut, Danish Meat Association .

[thumbnail of 14745.pdf] PDF - English
409kB


Summary

Kødkvaliteten for sæsonproducerede økologiske små hangrise (ca. 30 kg slagtevægt), store sogrise (100, 90 og 70 kg) og søer slagtet efter første læg (120 og 80 kg) er undersøgt for to sotyper (Landrace x Yorkshire = LY og Sortbroget Dansk Landrace = SB) og tre krydsninger af han- og sogrise (LYxDuroc = LYxD, SBxD og SBxSB).
De sortbrogede grise og i lidt mindre grad SBxD har mørkere kød end LY / LYxD grisene og kødfarven er mørkere end hos konventionelle og økologiske slagtesvin ved normal slagtevægt. De sortbrogede grise har måske lidt mindre mørt kød, men forsøgets stikprøve er for lille til at sige noget sikkert. De sortbrogede grise har en speciel smag i fedtet karakteriseret som nøddeagtig og sød. Der er ikke konstateret specielt høj eller lav pH i kødet.
De sortbrogede små hangrise har for nogle produkter noget stærkere griselugt og –smag (måske også hangriselugt og –smag) end LYxD krydsningen. Det kan hænge sammen med et højere indhold af skatol i fedtet. Der skal dog en væsentlig større stikprøve til at sige noget sikkert om forekomsten / frekvensen af hangriselugt for de enkelte krydsninger. Androstenon har også betydning for hangriselugt men er ikke analyseret i denne undersøgelse.


EPrint Type:Report
Keywords:økologi; sortbrogede; kastration; kødkvalitet; grise; sæsonproduktion
Subjects: Animal husbandry > Production systems > Pigs
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > QEMP - Integrity and quality of organic meat and egg
Deposited By: Kirkegaard, Lene/LKI
ID Code:14745
Deposited On:02 Oct 2008
Last Modified:12 Apr 2010 07:38
Document Language:Danish/Dansk
Status:Unpublished
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics