home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Dyrkning af blandingsafgrøder med bælgsæd

Hauggaard-Nielsen, Henrik (2001) Dyrkning af blandingsafgrøder med bælgsæd. Speech at: Økologiske proteinafgrøder - dyrkning og fodring, Snoghøj IT-folkehøjskole, 28 November 2001.

[thumbnail of Snohøj3.pdf] PDF - English
161kB


Summary

Der bliver stillet stadig større krav til den økologiske fodring. En større og større del af foderrationen skal være økologisk. Og reglerne sætter samtidig nye og mere restriktive grænser for brug af fiskemel, kødbenmel og sojaskrå.
Det betyder, at økologiske landmænd har brug for nye fodermidler med et højt og særlig værdifuldt indhold af proteiner. For danske planteavlere er det derfor en udfordring at kunne levere økologiske proteinafgrøder. Hvorfor importerer råvarerne til en dansk økologisk produktion, hvis vi selv kan dyrke dem herhjemme? Med de sager om fejl og snyd ved import af økologiske råvarer, der dukkede op i løbet af 2001, er spørgsmålet ekstra relevant.
Det er baggrunden for, at Brancheforeningen for økologisk planteavl i 2001 undersøgte mulighederne for at dyrke proteinafgrøder på økologiske planteavlsbrug. Med et tilskud fra Direktoratet for FødevareErhverv gennemførte vi demonstrationsprojektet Proteinafgrøder i økologisk jordbrug.
Som afslutning på projektet ’Proteinafgrøder i økologisk jordbrug’ holdt Brancheforening for økologisk planteavl en temadag.


EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Speech
Keywords:Grain legumes, organic farming, advantages
Subjects: Crop husbandry > Crop combinations and interactions
Crop husbandry > Production systems > Cereals, pulses and oilseeds
Research affiliation: Denmark > DARCOF II (2000-2005) > I. 5 (GENESIS) Production of grain legumes and cereals for animal feed
Deposited By: Hauggaard-Nielsen, Senior Scientist, phD, Cand. agro Henrik
ID Code:118
Deposited On:07 Oct 2002
Last Modified:12 Apr 2010 07:27
Document Language:Danish/Dansk
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics