home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Slagtekyllinger reducerede antallet af æblebladhvepse I økologisk dyrkede "Discovery" æbler

Lindhard Pedersen, Hanne; Olsen, A.; Korsgaard, Maren and Pedersen, Birgitte (2004) Slagtekyllinger reducerede antallet af æblebladhvepse I økologisk dyrkede "Discovery" æbler. Grobladet, 2004, 14 (58), pp. 10-11.

[thumbnail of 10158pdf.pdf] PDF - English
250kB


Summary

Samproduktion af fjerkræ og frugt er et emne, som er blevet diskuteret og prøvet i økologisk frugtdyrkning i Danmark. Fjerkræets skraben efter føde kan muligvis formindske populationen af skadedyr, som tilbringer en del af deres livscyklus i jorden.
I økologisk forskning er meget få forsøg med kombineret vegetabilsk og animalsk produktion udført. Behovet for alternative metoder til at regulerer skadedyrspopulationerne meget efterspurgte, fordi økologisk æbleproduktion i Danmark har meget få økologiske sprøjtemidler til rådighed.
Æblehvepsen (Hoplocampa testudinea) giver store udbyttetab i æbler. Æblehvepsene lægger æg under blomstring og larverne ødelægger de små frugter, der falder til jorden før modenhed. Laven overvintre og forpupper sig i jorden.
Hønsefugle levede oprindeligt I skove, hvor de kunne gemme sig for rovfugle under buske og træer. Livet i en frugtplantage ligner fuglenes oprindelige miljø. Velfærden for høns og kyllinger vil derfor sandsynligvis være bedre i en frugtplantage end på de græsarealer, som de normalt har adgang til.


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:Æblehvepse, udbytte, æbler, slagtekyllinger, frugtplantage
Subjects: Soil
Research affiliation: Denmark > DARCOF II (2000-2005) > I. 2 (ORGAPP) Sustainable production systems for apples
Deposited By: Fjord, Miss Camilla
ID Code:10158
Deposited On:14 Dec 2006
Last Modified:12 Apr 2010 07:34
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics