Hvad tænker udlandet om dansk økologi?

Forskere fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvad økologiske forbrugere i Tyskland, Frankrig, Kina og Thailand mener om danske øko-produkter. Målet er skabe et bedre grundlag for den økologiske sektors eksportstrategi

Et nyt forskningsprojekt skal afdække holdningerne til dansk økologi hos borgerne i Tyskland, Frankrig, Kina og Thailand, skriver ICROFS i sit seneste nyhedsbrev.

 

I marts måned kan kinesiske husmødre på shopping i eksklusive supermarkeder risikere at blive stoppet af unge studerende og spurgt ud om deres holdninger til økologiske produkter fra Danmark. De unge vil være MBA studerende udsendt af deres gæstelærer John Thøgersen, der til daglig er professor ved Institut for virksomhedsledelse på Aarhus Universitet.

Værdifuld viden

Thøgersen står i spidsen for et nyt forskningsprojekt, SOMDOWIT, som netop har fået to millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) til at undersøge, hvad økologiske forbrugere på nogle væsentlige eksportmarkeder tænker om Danmark.

- Vi vil finde ud af, i hvilket omfang det gør en positiv forskel for forbrugere i andre lande, at en bestemt importeret økologisk vare er dansk. Det er væsentligt at vide, hvis den økologiske sektor skal have succes med sin eksportstrategi, forklarer John Thøgersen.

 

Læs mere i Økologi & Erhverv

Det er tilladt at citere denne artikel med kildehenvisning til Økologi & Erhverv