home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ege Bölgesi Koşullarında Organik Hayvan Yemi Yetiştiriciliğinde Farklı Münavebe Sistemlerinin Potansiyel Mikotoksijenik Küf Türleri Yönünden Araştırılması

Erdal, Ulfet; Uztan, Alev Haliki and Aldı, Bengi (2017) Ege Bölgesi Koşullarında Organik Hayvan Yemi Yetiştiriciliğinde Farklı Münavebe Sistemlerinin Potansiyel Mikotoksijenik Küf Türleri Yönünden Araştırılması. Poster at: XIII. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi, Edirne Türkiye, 12-15 Eylül 2017.

[thumbnail of ÜLFET ERDAL POSTER 3.ppt] Microsoft PowerPoint - Published Version - Turkish/Türkiye
5MB


Summary

Günümüzde organik ürünlere olan talep gittikçe artmaktadır. Organik hayvansal ürünler kaliteli, kalıntı içermeyen, refahına özen gösterilen hayvanlardan elde edildikleri; çevre dostu koşullarda üretildikleri, lezzetli ve yağ içerikleri daha düşük oldukları için tercih edilmektedirler (Kouba, 2003; Van Ryssen, 2003). Organik hayvan yetiştiriciliğinde hayvanlar organik yemlerle beslenmeli ve üreticilerin kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri organik yem maddelerinin kullanımı esas olmalıdır. Ancak organik hayvan yetiştiriciliğinde organik yem gerek dünyada ve gerekse ülkemizde yeterli bir üretim miktarına sahip olmadığı gibi Türkiye’de organik yemlerin yem değeri açısından da ciddi problemleri vardır. Organik hayvan yemindeki en büyük problemlerden biri mikotoksin ve küf sorunudur.


EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Poster
Subjects:"Organics" in general
Animal husbandry > Feeding and growth
Research affiliation: Turkey > Ege University
Turkey > Other Organizations
Turkey
Deposited By: VURAL, Dr. Aysen ALAY
ID Code:32400
Deposited On:06 Dec 2017 19:00
Last Modified:06 Dec 2017 19:00
Document Language:Turkish/Türkiye
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics