home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Orta Gediz Havzasında (Salihli-Turgutlu) Tarımsal Amaçlı Bölgelendirme Yöntemi İle Organik Tarım Alanlarının Belirlenmesi

Erdal, Ulfet; Sökmen, Ömer and Ölgen, M. Kirami (2017) Orta Gediz Havzasında (Salihli-Turgutlu) Tarımsal Amaçlı Bölgelendirme Yöntemi İle Organik Tarım Alanlarının Belirlenmesi. Paper at:

[thumbnail of GAP-ülfet erdal.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Turkish/Türkiye
968kB


Summary

Bu çalışmada CBS yardımıyla Orta Gediz Havzası’nda yer şekilleri, toprak, iklim ve verimlilik kriterlerine bağlı olarak bitki yetiştiriciliği açısından tarımsal amaçlı ekolojik bölgelerin (zonların) ve organik yetiştiriciliğe uygun olan tarımsal alanların belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç için farklı veri setlerinden oluşan bir veritabanı tasarlanmıştır. Tasarlanan veritabanı toprak, topografya, bitki örtüsü, iklim ve toprak örneklerinin kimyasal, fiziksel ve verimlilik analiz sonuçları katmanlarından oluşturulmuştur. Ardından her bir katmanın değerlendirilmesinde ağırlıklı puan analizi kullanılmıştır. Öncelikli olarak bitki yetiştiriciliği açısından önemli olan özellikler saptanmış ve her birine önem derecesine göre etki katsayıları verilmiştir. Sonuç olarak her bir ağırlıklı değer toplanarak sınıflandırılmış ve agroekolojik bölgelerin haritası oluşturularak her zona uygun bitki çeşitleri belirlenmiştir. Orta Gediz Havzasında yaklaşık 17 000 ha alanda organik ve konvansiyonel tarım yapılan alanların organik madde miktarlarına ait haritalar oluşturulmuştur.


EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Paper
Keywords:Agroekolojik bölge (zon), CBS, organik tarım, bitki, organik madde
Subjects: Environmental aspects > Landscape and recreation
Research affiliation: Turkey > Ege University
Turkey > Turkey National Organic Agriculture Research Institutes (TAGEM)
Deposited By: VURAL, Dr. Aysen ALAY
ID Code:32396
Deposited On:19 Mar 2018 12:24
Last Modified:19 Mar 2018 12:24
Document Language:Turkish/Türkiye

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics