home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Közösség által támogatott mezőgazdaság

Downloads

Downloads per month over past year

View more statisticsRethy, Katalin and Dezseny, Zoltan (2013) Közösség által támogatott mezőgazdaság. Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest.

[img]
Preview
PDF - English
3MB

Summary

A közösség által támogatott mezőgazdasági rendszerek Európa nyugati felén és Észak-Amerikában az utóbbi években egyre jelentősebb szerepet kaptak a helyi élelmiszerrendszerek területén. Ezek a rendszerek a közvetlen értékesítés révén megélhetést és az előre tervezés lehetőségét nyújtják kisgazdaságok ezreinek, egy jellemzően a családi kisüzemek számára kedvezőtlen makrogazdasági környezetben.
Mindezek mellett a legtöbbször ökológiai módszerekkel dolgozó gazdaságok a termelő és a fogyasztó között kialakuló személyes, bizalmon alapuló kapcsolatnak köszönhetően komoly szemléletformáló tevékenységet is végeznek. Hazánkban az ágazat a fejlődés kezdeti szakaszában van, azonban elterjedésének segítése feltétlenül indokolt.
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a most megjelenő Közösség által támogatott Mezőgazdaság kiadvánnyal a helyi élelmiszerhálózatok további fejlesztéséhez, a fenntartható élelmiszerellátás és a helyi értékesítés térnyeréséhez szeretne hozzájárulni.


EPrint Type:Book
Subjects: Food systems > Community development
Farming Systems > Farm economics
Farming Systems > Social aspects
Food systems > Markets and trade
Food systems > Produce chain management
Research affiliation: Hungary
Deposited By: Drexler, Dr. Dora
ID Code:22835
Deposited On:02 Jul 2019 18:38
Last Modified:02 Jul 2019 18:38
Document Language:Other language
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page