home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Forbrugernes holdning til konservering med bær og urter.

Downloads

Downloads per month over past year

View more statisticsHaugaard, Pernille (2011) Forbrugernes holdning til konservering med bær og urter. Speech at: [Completed]

[img]
Preview
PDF - Presentation - Danish/Dansk
325kB

Summary

I projekt BerryMeat forskes der i at anvende en ny konserveringsmetode til økologiske kødprodukter og –pålæg, hvor der benyttes bær og urter som konservering. Nærværende rapport har til formål at give indsigt i forbrugeres holdning til denne konserveringsmetode samt undersøge om forbrugerne kunne forestille sig at være interesserede i at købe kødprodukter og –pålæg konserveret efter denne teknik. Dernæst har rapporten mere konkret til formål at finde frem til, hvilke bær og urter, der ud fra en forbrugersynsvinkel, kan accepteres og hvilke, der ikke kan accepteres anvendt som konservering i et kødprodukt eller –pålæg. Dette ud fra en på forhånd fastlagt liste med 20 forskellige bær og urter, som alle har konserverende egenskaber. Endvidere ønskes der undersøgt, hvorvidt forbrugerne har en holdning til forarbejdningen af de anvendte bær og urter og om de har præferencer for forarbejdningsform.
Der er bred enighed blandt forbrugerne omkring, at konservering med bær og urter er en god idé og er udtryk for en positiv udvikling indenfor fødevareindustrien. Konservering er dog ikke en parameter, som er speciel væsentlig for informanterne set i forhold til eksempelvis smagen og prisen på et kødprodukt eller –pålæg. Speciel smagen, men i stor udstrækning også produktets udseende, er afgørende for informanterne og de vægtes meget højt i forhold til alle andre parametre, herunder pris, konserveringsmetode og ideologi.


EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Speech
Subjects:"Organics" in general
Food systems > Food security, food quality and human health
Food systems > Markets and trade
Research affiliation: Denmark > Organic RDD 1 > BERRYMEAT
Deposited By: Hansen, Flemming
ID Code:22274
Deposited On:01 Feb 2013 13:25
Last Modified:20 Apr 2020 18:20
Document Language:Danish/Dansk
Status:Unpublished
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page