home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Půdní úrodnost, výživa a hnojení rostlin v ekologickém zemědělství

Kalinova, Jana; Moudry, Jan; Konvalina, Petr and Moudry, Jan (Jr.) (2007) Půdní úrodnost, výživa a hnojení rostlin v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta, ediční středisko.

Full text not available from this repository.


Summary

Odborná monografie se zabývá problematikou půdní úrodnosti, výživy a hnojení v ekologickém zemědělství. Nejprve popisuje faktory ovlivňující růst a vývoj rostlin, v dalších částech se potom věnuje přímo půdě, půdní úrodnosti zpracování půdy a střídání plodin v osevním postupu jako hlavním vlivům na půdní úrodnost. Kniha také zahrnuje
zásady výživy a hnojení v ekologickém zemědělství. V tabulkách je uveden přehled povolených hnojiv v ekologickém zemědělství.


Summary translation

The monography deals with soil fertility in organic farming. The main factors influenced development of plants are desciribed at first. Influence of soil processing and crop rotation on soil and soil fetility is defined. The book content the main principes of fertilization in organic farming. The list of allowed mineral fertilizers are gived in the tables.

EPrint Type:Book
Keywords:soil, soil fertility, tillage, crop rotation, fertilisation, půda, půdní úrodnost, zpracování půdy, střídání plodin, hnojení
Subjects: Crop husbandry
Soil
Research affiliation: Czech Republic > University of South Bohemia (JU)
ISBN:978-80-7394-029-4
Deposited By: Předotová, Pavla
ID Code:21062
Deposited On:07 Aug 2012 09:38
Last Modified:07 Aug 2012 09:38
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page