home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ekonomická efektivnost rostlinné bioprodukce

Moudry, Jan; Moudry, Jan (Jr.); Konvalina, Petr; Kopta, Daniel and Sramek, Jan (2008) Ekonomická efektivnost rostlinné bioprodukce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta, ediční středisko.

Full text not available from this repository.


Summary

V metodice je porovnávána ekonomická efektivnost pěstování vybraných plodin (pšenice, žito, tritikale, oves, kukuřice, brambory) z ekologického a konvenčního systému hospodaření. Jsou vyhodnocovány rozdíly ve výnosech plodin v relaci k systému pěstování a faktorům, které tyto rozdíly ovlivňují. V relaci ke standardním technologickým postupům v obou systémech hospodaření jsou stanoveny náklady na plochu i na jednotku produkce a vypočten příspěvek na úhradu. Dále je analyzována struktura nákladů na produkci vybraných plodin, cenové diference mezi konvenční produkcí a bioprodukcí a podíl dotací na příjmech pěstitele.


EPrint Type:Book
Keywords:Organic and conventional systems of farming, crop yield, economy,costs, prices Ekologické a konvenční systémy hospodaření, výnos plodin, ekonomika, náklady, ceny
Subjects: Farming Systems
Crop husbandry
Research affiliation: Czech Republic > University of South Bohemia (JU)
Czech Republic > Other institutions
Czech Republic > Union of Oilseeds Growers and Processors (SPZO)
ISBN:978-80-7394-137-6
Deposited By: Předotová, Pavla
ID Code:21051
Deposited On:07 Aug 2012 09:43
Last Modified:07 Aug 2012 09:43
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page