home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ochrana révy vinné v ekologickém vinohradnictví před hlavními chorobami a škůdci

Häseli, Andreas; Tamm, Lucius and Wyss, Eric (2007) Ochrana révy vinné v ekologickém vinohradnictví před hlavními chorobami a škůdci. [Protection against basic disease and pests in Organic Vineyards.] Bioinstitut, Olomouc, Czech Republic.

[thumbnail of biovino_nahled.pdf]
Preview
PDF - Cover Image - Czech/Česky
97kB


Summary

Ochrana révy před plísní révovou a padlím révovým představuje i dnes, stejně jako dříve, v ekologickém vinohradnictví ten největší problém. Díky novým prostředkům ochrany rostlin však mohla být v posledních letech podstatně zvýšena jistota výnosu. I přesto však zůstává aplikace pre ventivních opatření, jako je aktivní péče o zdravou půdu, podpora užitečných organizmů a kvalitní provedení zelených prací předpokladem úspěšné ochrany révy vin né. Tato publikace představuje formou mnoha barevných ilustrací a návodů nejvýznamnější choroby a škůdce vinic a podává informace o jejich bionomii, jakož i preventivních a přímých ochranných opatřeních. V jednotlivých kapitolách jsou výstižně popsány jak prostředky, které dnes máme v ekologickém vinohradnictví k dispozici, tak komplex preventivních opatření.


Summary translation

This handbook on protection of grape vines outlines the most significant vine diseases and pests, information about their bionomics, as well as preventive and direct control measures. The publication was adapted for Czech conditions by professional instructors and advisors. The book is published by Bioinstitut o.p.s. in cooperation with the FiBL Research Institute of Organic Agriculture and PRO-BIO Association of Organic Farmers based in Šumperk.

EPrint Type:Book
Keywords:réva vinná, biovíno, ochrana, padlí, grapevine diseases, grapevine pests, vine protection
Subjects: Crop husbandry > Crop health, quality, protection
Research affiliation: Czech Republic > Bioinstitut
ISBN:978-80-87080-12-2
Related Links:https://www.fibl-shop.org/english/shop/show.php?sprache=DE&art=1217, http://www.bioinstitut.cz/publikace/casopisy/vino/index.html
Deposited By: Hilgertova, Miloslava
ID Code:20520
Deposited On:05 Mar 2012 10:17
Last Modified:01 Nov 2012 08:07
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed
Additional Publishing Information:Czech translation of German original: „Krankheits- und Schädlingsregulierung im biologischen Rebbau“ published in 1999 by FiBL. https://www.fibl.org/de/shop/artikel/c/wein/p/1217-rebbau-krankheit.html

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics