home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Korn og halm til bioethanol – råvarepotentiale, -kvalitet og konverteringsteknologier.

Downloads

Downloads per month over past year

View more statisticsHauggaard-Nielsen, Henrik (2006) Korn og halm til bioethanol – råvarepotentiale, -kvalitet og konverteringsteknologier. Risø National Laboratory for Sustainable Energy, Technical University of Denmark , Biosystems, Årsmøde Cerealienetværket, Hotel Frederik d. II, Slagelse.

[img]
Preview
PDF - Danish/Dansk
540kB

Summary

Bioethanol kan få stor betydning som alternativ til benzin i transportsektoren, blandt andet fordi det kan benyttes i den eksisterende vognpark. I øjeblikket igangsættes om-fattende internationale satsninger for udvikling af biobrændstoffer til transportsekto-ren. I EU fokuseres på hvorledes andelen af vedvarende energi i Europa kan øges således olieafhængigheden reduceres, blandt andet via handlingsplan for biomasse og strategi for biobrændstoffer.
Indenfor dyrkning og forarbejdning af cerealier er der en kolossal praktisk såvel som teoretisk viden og erfaring, som bør inddrages/udnyttes i diskussionerne omkring biobrændstoffer, som sandsynligvis bliver et betydeligt vækstområde i nærmeste fremtid.
Ved fremstilling at bioethanol skelnes mellem første og anden generation. Ved første generation er råvaren kerner og teknologien er grundlæggende på plads. Stivelse bliver hydrolyseret via enzymer til sukker og sukkeret forgæres herefter ved hjælp af mikroorganismer (typisk bagegær). I anden generation er råvaren halm, som kræver en mere kompliceret teknologi og hvor der fortsat er behov for udvikling for at gøre produktionen rentabel.
Det forventes, at dansk jordbrug vil komme til at spille en stadig større rolle for forsyning af samfundet med vedvarende energi. Reduktion af drivhusgas emissioner og optimering af biomasse produktionen under hensyntagen til miljøet og kulturlandskabet (herunder landdistriktsudvikling) vil ligeledes spille en væsentlig rolle.


EPrint Type:Teaching resource
Pedagogic Type:Presentation
Subjects: Food systems > Recycling, balancing and resource management
Environmental aspects > Biodiversity and ecosystem services
Farming Systems > Farm nutrient management
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > BIOCONCENS - Biomass and bio-energy production in organic agriculture
Deposited By: Hauggaard-Nielsen, Senior scientist Henrik
ID Code:18969
Deposited On:27 Jun 2011 14:23
Last Modified:27 Jun 2011 14:23
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published

Repository Staff Only: item control page