home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Samarbete med lantbrukare om biologisk mångfald på gårdar

Downloads

Downloads per month over past year

View more statisticsSvanäng, Karin and Björklund, Johanna (2009) Samarbete med lantbrukare om biologisk mångfald på gårdar. [Cooperation with farmers concerning biodiversity on farms.] SLU, Uppsala.

[img]
Preview
PDF - Published Version - Swedish/Svenska
415kB

Summary

Lantbrukaren är en nyckelperson i arbetet med odlingslandskapets biologiska mångfald. Kunskap om värdefulla arter och miljöer på den egna gården är avgörande i detta arbete. Vi har undersökt hur man kan arbeta med biologisk mångfald på gårdsnivå och samtidigt förmedla värdet av denna mångfald till konsumenter och samhälle. I det deltagardrivna projektet medverkade lantbrukare, rådgivare och forskare.Inventeringsmallar användes för att kartlägga den arter och miljöer. Genomgångarna på varandras gårdar och diskussionerna om tänkbara åtgärder hjälpte oss att ta fram en modell för hur man kan arbeta med biologisk mångfald. Det viktigaste är att det finns en variation i åtgärder och en anpassning till lokala förutsättningar. Många gånger kan små och kostnadseffektiva åtgärder vara väl så värdefulla för mångfalden.


EPrint Type:Teaching resource
Pedagogic Type:Presentation
Keywords:biologisk mångfald, deltagardrivet, inventeringar, nyckeltal
Subjects: Environmental aspects > Biodiversity and ecosystem services
Research affiliation: Sweden > Swedish Farmers' Foundation for Agricultural Research SLF
Related Links:http://www.cul.slu.se/forskningsnytt/Fnytt2007/fnytt207.pdf , http://www.schwartzstiftelse.se/page_1202808217912.html , http://www.miljomal.se
Deposited By: Svanäng, AgrL Karin
ID Code:16809
Deposited On:05 Mar 2010 12:48
Last Modified:12 Apr 2010 07:43
Document Language:Swedish/Svenska
Status:Published

Repository Staff Only: item control page