home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Skal energien øverst på det økologiske jordbrugs dagsorden?

Downloads

Downloads per month over past year

View more statisticsJensen, E.S. (2006) Skal energien øverst på det økologiske jordbrugs dagsorden? Forskningsnytt om økologisk landbruk i Norden, December 2006, (4), pp. 3-4.

[img] PDF - English
1MB

Summary

Analyser af fødevareproduktionens energiforbrug viser, at økologiske fødevarer pr. produceret kg kun har et marginalt lavere energiforbrug end konventionelle produkter. I lighed med samfundets øvrige sektorer er det økologiske jordbrug stærkt afhængig af fossil energi til produktion, forarbejdning og afsætning. Der synes at have hersket et modsætningsforhold mellem de grundlæggende principper for økologisk jordbrug (ØJ) og interessen for at producere bioenergi. Skal vi i ØJ forsøge at leve op til principperne om primært at basere produktionen på fornybare ressourcer og dermed sørge for, at økologisk jordbrug påny får førertrøjen på i udviklingen af fødevareproduktionen i en mere bæredygtig retning?


EPrint Type:Newspaper or magazine article
Keywords:energi, økologisk jordbrug
Subjects:"Organics" in general
Research affiliation: Denmark > DARCOF III (2005-2010) > BIOCONCENS - Biomass and bio-energy production in organic agriculture
Deposited By: Hansen, Grethe
ID Code:11442
Deposited On:04 Oct 2007
Last Modified:27 Nov 2012 11:34
Document Language:Danish/Dansk
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page