home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Redukované zpracování půdy. Možnosti využití pro ekologické zemědělství.

Hegglin, Django; Vlerc, Maurice and Dierauer, Hansueli (2015) Redukované zpracování půdy. Možnosti využití pro ekologické zemědělství. [Reduced tillage. Possible use in organic farming.] 1 edition. Bioinstitut, Olomouc.

[thumbnail of Redukovane zpracovani pudy_web.pdf]
Preview
PDF - Published Version - Czech/Česky
3MB

Document available online at: http://www.bioinstitut.cz


Summary

Bioinstitut vydal překlad praktické příručky (orig. FiBL Reduzierte Bodenbearbeitung, 2014), ve které je představeno redukované zpracování půdy jako důležitý příspěvek k zachování půdní úrodnosti. Šetrné hospodaření, s ohledem na půdní strukturu i organismy vyžaduje, s ohledem na lokalitu, upustit od hlubokého a intenzivního kypření. V publikaci jsou popsány výhody a požadavky spojené s redukovaným zpracováním půdy a představeny různé metody použití a mechanizace vhodné pro redukované zpracování půdy v podmínkách ekologického zemědělství.


Summary translation

Bioinstitut published a translation of practical guide (orig. FiBL – Reduzierte Bodenbearbeitung, 2014). Reduced tillage is introduced as an important contribution to maintaining soil fertility. Careful management, with respect to the soil structure and organisms (with regard to the site), requires to refrain from deep and intensive cultivation. The publication describes the advantages and requirements associated with reduced tillage and presented using various methods and equipment suitable for reduced tillage in organic farming conditions.

EPrint Type:Book
Keywords:půdní úrodnost, redukované zpracování půdy, půdní struktura, soil fertility, low tillage, reduced tillage, soil structure
Subjects: Farming Systems
Soil
Research affiliation: Czech Republic > Bioinstitut
ISBN:978-80-87371-26-8
Related Links:https://orgprints.org/26269/
Deposited By: Hilgertova, Miloslava
ID Code:28512
Deposited On:13 Oct 2015 08:12
Last Modified:13 Oct 2015 08:12
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics