home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Kartul maheviljelussüsteemide võrdluskatses aastatel 2012-2013

Eremeev, Viacheslav; Kuht, Jaan; Tein, Berit; Talgre, Liina; Alaru, Maarika; Põldma, Alo and Luik, Anne (2014) Kartul maheviljelussüsteemide võrdluskatses aastatel 2012-2013. [Potato in different organic farming systems in 2012-2013.] In: Metspalu, Luule and Luik, Anne (Eds.) Kogumik "Teaduselt mahepõllumajandusele", pp. 25-29.

[thumbnail of eremeev_1.pdf]
Preview
PDF - Estonian/Eesti
65kB


Summary

Kartul on üheks armastatumaiks kultuuriks nii meil kui maailmas. Teda on läbi aegade peetud teiseks "leivaks" ning tänapäeval ei kujutaks meist keegi ette oma toidulauda, kust puuduks kartul (Eremeev jt., 2012). Hea eelkultuurina teraviljadele sobib ta hästi ka päikesepinnalistesse külvikordadesse. Kartulit saab edukalt kasvatada maheviljeluslikus suletud tsükliga tootmisüksustes, kus on võimalik kasutada loomapidamisest
tekkivad sõnnikut (Järvan ja Edesi, 2012). Maheviljeluslikus külvikorras on oluline osa vahekultuuride kasvatamisel. Põhikultuuride kasvatamise vahepealsel ajal vahekultuurid kaitsevad ja rikastavad mulda toitainetega ning suruvad alla umbrohtumust.
Vahekultuure ei kasvatata müügikasu eesmärgil, vaid sissekündmisel muutub see haljasväetiseks (Fageria jt., 2005). Selliste haljasväetiskultuuride kasvatamine on
eriti oluline teraviljarohkes külvikorras, kus nad vähendavad teraviljade negatiivset mõju järgnevatele kultuuridele. Käesoleva töö eesmärgiks oli uurida kuidas erinevad maheviljelusviisid mõjutavad mugulate saagistruktuuri elemente ning kui suurt mõju avaldab see saagi kvaliteedile.


EPrint Type:Conference paper, poster, etc.
Type of presentation:Paper
Keywords:potato, crop rotation, food quality
Subjects: Crop husbandry
Crop husbandry > Crop health, quality, protection
Research affiliation: Estonia > Estonian University of Life Sciences
European Union > CORE Organic II > TILMAN-ORG
Estonia
European Union > CORE Organic II
ISBN:978-9949-536-61-0
Deposited By: Pehme, Sirli
ID Code:27687
Deposited On:31 Oct 2014 07:10
Last Modified:31 Oct 2014 07:10
Document Language:Estonian/Eesti
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics