home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Közösség által támogatott mezőgazdaság

Rethy, Katalin and Dezseny, Zoltan (2013) Közösség által támogatott mezőgazdaság. Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest.

[thumbnail of TFK_net.pdf]
Preview
PDF - English
3MB


Summary

A közösség által támogatott mezőgazdasági rendszerek Európa nyugati felén és Észak-Amerikában az utóbbi években egyre jelentősebb szerepet kaptak a helyi élelmiszerrendszerek területén. Ezek a rendszerek a közvetlen értékesítés révén megélhetést és az előre tervezés lehetőségét nyújtják kisgazdaságok ezreinek, egy jellemzően a családi kisüzemek számára kedvezőtlen makrogazdasági környezetben.
Mindezek mellett a legtöbbször ökológiai módszerekkel dolgozó gazdaságok a termelő és a fogyasztó között kialakuló személyes, bizalmon alapuló kapcsolatnak köszönhetően komoly szemléletformáló tevékenységet is végeznek. Hazánkban az ágazat a fejlődés kezdeti szakaszában van, azonban elterjedésének segítése feltétlenül indokolt.
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a most megjelenő Közösség által támogatott Mezőgazdaság kiadvánnyal a helyi élelmiszerhálózatok további fejlesztéséhez, a fenntartható élelmiszerellátás és a helyi értékesítés térnyeréséhez szeretne hozzájárulni.


EPrint Type:Book
Subjects: Food systems > Community development
Farming Systems > Farm economics
Farming Systems > Social aspects
Food systems > Markets and trade
Food systems > Produce chain management
Research affiliation: Hungary
Deposited By: Drexler, Dr. Dora
ID Code:22835
Deposited On:02 Jul 2019 18:38
Last Modified:02 Jul 2019 18:38
Document Language:Other language
Status:Published
Refereed:Not peer-reviewed

Repository Staff Only: item control page

Downloads

Downloads per month over past year

View more statistics