home    about    browse    search    latest    help 
Login | Create Account

Ochrana životního prostředí - půda

Vopravil, Jan; Khel, Tomas; Novak, Pavel; Vrabcova, Tatana; Zahora, Jaroslav; Moudry, Jan; Moudry, Jan (Jr.); Florian, Miroslav; Klement, Vladimir and Polakova, Sarka (2012) Ochrana životního prostředí - půda. ZERA - Zemědělská a ekologická regionální agentura, o.s., Náměšť nad Oslavou.

Full text not available from this repository.


Summary

Studijní materiál se zabývá v úvodu základními pojmy, definicemi a charakteristikami půdy a půdního prostředí. Studující bude seznámen se vznikem půdy, půdotvornými činiteli, znaky a vlastnostmi půdy, užitkovou, environmentální a kulturní funkcí půdy, klasifikací půdních typů a systémem BPEJ. Stěžejní část publikace se zabývá formami degradace půd- utužením, ztrátou organické hmoty, okyselováním, erozí atd., mapováním půdy, legislativou se vztahem k půdě a její ochraně. Závěrečná část se soustředí na indikátory kvality půdy a rozdíly v půdních charakteristikách ekologických a konvenčních systémů hospodaření, interakcemi mezi půdou a edafonemi kořeny rostlin, vlivem výživy a hnojení, zpracování půdy a osevních postupů na úrodnost půdy.


EPrint Type:Book
Keywords:soil, enviroment protection, soil degradation, soil fertility, půda, ochrana životního prostředí, degradace půdy, půdní úrodnost
Subjects: Crop husbandry
Soil
Research affiliation: Czech Republic > Mendel University in Brno (MENDELU)
Czech Republic > University of South Bohemia (JU)
Czech Republic > Other institutions
ISBN:978-80-87226-15-5
Deposited By: Předotová, Pavla
ID Code:21070
Deposited On:07 Aug 2012 09:34
Last Modified:07 Aug 2012 09:34
Document Language:Czech/Česky
Status:Published
Refereed:Peer-reviewed and accepted

Repository Staff Only: item control page